021/46-11-71
021/30-10-563
 
 
10.11.2020

Završen program obuke "Sigurnim korakom do hraniteljstva"


Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad je u toku septembra i oktobra 2020.godine završio realizaciju programa pripreme i obuke kandidata za hraniteljstvo uz poštovanje svih preporučenih mera zaštite od virusa KOVID 19.
Program pripreme i obuke "Sigurnim korakom do hraniteljstva" koji se sastoji od jedanaest tematskih celina realizovao se za tri grupe potencijalnih hranitelja.
Obuka za prvu grupu potencijalnih hranitelja realizovala se u Staroj Pazovi i brojala je 9 kandidata iz Stare Pazove i Sremske Mitrovice.
Obuka koja se održala u Novom Sadu brojala je 10 kandidata za hraniteljstvo iz Novog Sada, Temerina i Bačkog Petrovca.
Treću grupu potencijalnih hranitelja činilo je 20 kandidata iz, Novog Bečeja, Žitišta, Bečeja, Srbobrana, Vrbasa i Zrenjanina, obuka se realizovala u Novom Bečeju.
Ovo je redovna regionalna aktivnost Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad od kako je počeo sa neposrednim radom sa korisnicima u septembru 2015. godine. Na ovaj način Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad podstiče razvijanje mreže hraniteljskih porodica na teritoriji Južnobačkog, Sremskog i Srednjobanatskog upravnog okruga.