021/46-11-71
021/30-10-563
 
 
06.06.2019

Pozitivno roditeljstvo-dar za ceo život


Kao nastavak kampanje Svaki trenutak je važan - prvih 1000 dana za ceo život, koja ima za cilj da podigne svest o značaju ranog detinjstva, podrške ranom razvoju i važnosti obezbeđivanja uslova u kojima svaka porodica može da kreira kvalitetno okruženje za razvoj deteta, UNICEF u Srbiji i globalno zajedno sa svim partnerima obeležava juni mesec kao mesec podrške podsticajnom roditeljstvu i pozitivnim roditeljskim praksama pod sloganom „Pozitivno roditeljstvo – dar za ceo život“.
Osim promotivnih aktivnosti na javnim servisima i društvenim mrežama, kancelarija UNICEFa u Srbiji je pozvala i lokalne zajednice da predlože različite aktivnosti kojima bi promovisale ideju kvalitetnog, podsticajnog roditeljstva, zdravlja, ishrane i učenja kroz igru u porodici i brige o celovitom razvoju deteta. Novi Sad je, kao lokalna zajednica prepoznata kao jedna od ključnih u ovoj kampanji. Članice Novosadske mreže za decu su se za zadovoljstvom odazvale pozivu UNICEFa i osmislile različite aktivnosti, kojima će tokom juna meseca, prenositi ključne poruke kampanje.
Aktivnosti u Novom Sadu su, tokom juna meseca, namenjene kako porodicama tako i stručnjacima. Putem ovih aktivnosti nastojaće da snažno naglase da porodica jeste odgovorna da kreira za dete toplo, sigurno i podsticajno okruženje za razvoj, ali i da je odgovornost zajednice da obezbedi za svaku porodicu dostupnu, odgovarajuću i uvremenjenu podršku kako bi kvalitetno ispunila svoju starateljsku ulogu.
Na linku u daljem tekstu možete pogledati raspored aktivnosti za Novi Sad:Raspored aktivnosti u Novom Sadu