021/46-11-71
021/30-10-563
 
 
29.11.2018

Završen program obuke "Sigurnim korakom do hraniteljstva"


Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad realizovao je u toku novembra, 2018.godine, program pripreme i obuke “Sigurnim korakom do hraniteljstva” za četiri grupe potencijalnih hranitelja.
Obuka za prvu grupu potencijalnih hranitelja realizovala se u Šidu i brojala je 18 kandidata sa ove teritorije opštine. Obuka koja se održala u Žitištu brojala je 17 kandidata za hraniteljstvo iz Žitišta, Zrenjanina i Nove Crnje. Treću grupu potencijalnih hranitelja činilo je 28 kandidata iz Novog Sada, Beočina, Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Srbobrana, Vrbasa i Temerina, obuka se realizovala u Novom Sadu. Obuka za četvrtu grupu potencijalnih hranitelja realizovala se u Sremskoj Mitrovici i brojala je 17 kandidata iz Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Inđije, Rume i Pećinaca.
Ovo je redovna regionalna aktivnost Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad od kako je počeo sa neposrednim radom sa korisnicima u septembru 2015. godine. Na ovaj način Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad podstiče razvijanje mreže hraniteljskih porodica na teritoriji Južnobačkog, Sremskog i Srednjobanatskog upravnog okruga.