021/46-11-71
021/30-10-563
 
 
29.10.2018

Program obuke "Sigurnim korakom do hraniteljstva"


Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad otpočeo je tokom oktobra meseca sa programom pripreme i obuke kandidata za hraniteljstvo. Program pripreme i obuke "Sigurnim korakom do hraniteljstva" koji se sastoji od jedanaest tematskih celina realizuje se paralelno za četiri grupe kandidata.

Obuka za prvu grupu potencijalnih hranitelja realizuje se u Šidu i broji 18 kandidata sa ove teritorije opštine. Obuka koja se održava u Žitištu broji 17 kandidata za hraniteljstvo iz Žitišta, Zrenjanina i Nove Crnje. Treću grupu potencijalnih hranitelja čini 28 kandidat iz Novog Sada, Beočina, Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Srbobrana, Vrbasa i Temerina, obuka se realizuje u Novom Sadu. Obuka za četvrtu grupu potencijalnih hranitelja realizuje se u Sremskoj Mitrovici i broji 17 kandidata iz Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Inđije, Rume i Pećinaca.

Ovo je redovna regionalna aktivnost Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad od kako je počeo sa neposrednim radom sa korisnicima u septembru 2015. godine. Na ovaj način Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad podstiče razvijanje mreže hraniteljskih porodica na teritoriji Južnobačkog, Sremskog i Srednjobanatskog upravnog okruga.